Social Media

Social Media is een verzamelbegrip voor online platformen waar de gebruikers, zonder of met minimale tussenkomst van een professionele redactie, de inhoud verzorgen. Hoofdkenmerken zijn interactie en dialoog tussen de gebruikers.

Social media wordt veel gebruikt. Dagelijks kijken mensen diverse malen op hun smartphone om maar niets te hoeven missen. Daar het allemaal snel en vluchtig is, zijn de berichten veel korter dan bij een nieuwsbrief of blog (waar overigens ook weer naar verwezen kan worden). Social media kan worden ingezet voor (win)acties, interactie met de klant, snel inspelen op een actualiteit, klanten herinneren aan een aanbieding van dat moment maar vooral ook om weer letterlijk in beeld te zijn bij de klant.

Je geeft jouw bedrijf een gezicht en bouwt een band op met volgers waardoor naamsbekendheid wordt gecreëerd en de communicatie persoonlijk wordt. Je bent eenvoudig in contact met de doelgroep en kunt goed zien waar deze interesse in heeft en waar die zich bevindt. Door reacties of door delen van het bericht, wordt het bereik onder potentiële klanten groter gemaakt.

Het is mogelijk om door mij social media berichten in te laten zetten en te laten onderhouden door middel van tekst en foto’s. Samen bedenken we een strategie voor het plaatsen van de berichten en/of foto’s op Facebook, Instagram of Pinterest. Met een zogeheten contentkalender wordt er van te voren bepaald op welke dag(en) er welke berichten worden gepost door onderwerpen en items terug te laten keren. Uiteraard zonder een ‘overkill’ aan berichten maar genoeg om juist in beeld te blijven.

 

I logowriteup_600x166 your business!